Visita a l'estudi d'Ignasi Aballí

Visita a l'estudi d'Ignasi Aballí

Fecha de inicio: 
25 Abril 2018

 

Dimecres 25 d'abril, vem organitar una visita guiada exclusiva per als nostres col·laboradors a l'estudi de l'artista Ignasi Aballí, situat a pocs metres del MACBA.

Ignasi Aballí (Barcelona, 1958) va estudiar Belles arts a Barcelona i es va llicenciar al 1981. Una de les primeres exposicions d’Aballí, “0-24h” va ser justament al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) l’any 2005. A més, ha exposat al Drawing Center (Nova York), Li Printemps de Septembre (Toulouse) i la Biennal de Venècia de 2007. També ha exposat en museus com el Museu Serralves (Porto), Ikon Gallery (Birmingham) i ZKM (Karlsruhe, Alemanya).

La seva obra està present en col·leccions tan importants com a la Fundación Barrié, A Coruña, Cal Cego - Colecció d’Art Contemporani a Barcelona, Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León (MUSAC), Museu d´Art Jaume Morera, Lleida, ARCO Collection, Madrid, DA2 - Domus Artium 2002, Salamanca, Museo de Arte Moderno y Contemporáneo de Santander (MAS), Santander. Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (CAAC), Sevilla, Patio Herreriano - Museo de Arte Contemporáneo Español, Valladolid o ARTIUM - Basque Museum Center of Contemporary Art, Vitoria-Gasteiz.

La seva obra es desenvolupa, des de finals dels anys vuitanta, entorn a dues línies de pràctica aparentment contradictòries. Per una part, la reflexió que duu a terme en els inicis de la seva carrera sobre l'activitat mínima, el gest minúscul i la modificació més imperceptible l’acosten al corrent antiformalista, que comparteix amb els seus companys de generació.

Va ser un autèntic plaure escoltar-lo, veure algunes de les seves obres apilades a l'estudi, altres embalades llestes per a ser transportades i formar part del proper projecte expositiu i múltiples eines de treball, com retalls del diari, diapositives que li havia regalat una professora d'Història de l'Art, cartolines de colors, gerros de vidre, en definitiva, una multitud d'objectes que sens dubte formen part de l'imaginari d’Aballí, i que vam tenir l'enorme privilegi de conèixer.