Projecte de beques escolars i dispositiu d’art mòbil

Projecte de beques escolars i dispositiu d’art mòbil

Fecha de inicio: 
26 Juny 2018

 


La Fundació MACBA assumeix la responsabilitat d’apropar l’art contemporani donant suport al museu en el desenvolupament de programes educatius que integren públics cada cop més amplis.

Un d’aquests programes és el de Beques escolars, dirigides a escoles en risc d’exclusió i amb pocs recursos, amb l’objectiu d’enriquir a cada context local l’experiència amb l’art contemporani. El 2017 es van atorgar 80 beques escolars i més de 1.500 alumnes van tenir la oportunitat de visitar el museu.

El programa, gràcies al suport de la Fundació Daniel & Nina Carasso, neix de la voluntat d’ampliar l’impacte socioeducatiu de l’art contemporani i d’actuar com a generador de processos educatius que possibiliten el coneixement a través de l’art.

A més, el 2017 s’ha desenvolupat un nou projecte d’art mòbil inspirat en el mail art “POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola”, que consisteix en fer arribar per correu postal a les escoles cinc propostes artístiques que es treballaran posteriorment a l’aula, en torn a l’art contemporani. Els artistes que han creat les propostes són David Bestué, Luz Broto, Enric Farrés, Nicolás Paris i Tere Recarens.