La Fundació MACBA celebra 30 anys dedicats al mecenatge cultural

La Fundació MACBA celebra 30 anys dedicats al mecenatge cultural

Fecha de inicio: 
11 Juliol 2017

 

La Fundació MACBA celebra aquest any el seu 30 aniversari. Tres dècades d’intens treball que es varen centrar en un inici en impulsar la creació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i recolzar la construcció de la seva Col·lecció, així com donar suport als projectes educatius i socials que permeten apropar l’art contemporani als seus visitants.

El passat 12 de juny, vam organitzar un acte de celebració en el que van participar els membres del Patronat i els representants de les institucions del Consorci MACBA, que va tenir lloc a la Capella i al Convent dels Àngels.

L’acte va comptar amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, el ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo; el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

La primera part de l’acte, es va iniciar amb un recorregut per l’exposició de Col·lecció, guiat per Ainhoa Grandes, presidenta de la Fundació MACBA i Ferran Barenblit, director del museu, juntament amb els membres del Patronat de la Fundació MACBA.

A continuació, va tenir lloc un acte institucional que va comptar amb diversos parlaments a la Capella. Ainhoa Grandes va subratllar la tasca de la Fundació i “el seu important compromís, visió i dedicació, que van fer realitat la constitució del museu i l’excel·lència de la seva col·lecció”; i va recordar que l’art contemporani és un “bé social” i una eina “per a entendre els canvis i per a fomentar el pensament crític”.

Carles Puigdemont va dir que “el model d’èxit del museu és irrenunciable” i va reafirmar l’aposta de la Generalitat. Jaume Collboni va ressaltar el compromís de la ciutat amb un “projecte inacabat que varen començar Leopoldo Rodés, Pasqual Maragall i milers de ciutadans” i juntament amb Santi Vila van destacar la importància del model de gestió públic-privat del Consorci MACBA.

El Ministre va realitzar gran part del seu discurs en català i va alabar la “societat inquieta, sensible, apassionada i oberta al món” de Barcelona. Méndez de Vigo va parlar de la predilecció de la ciutat per moviments del Modernisme, la contemporaneïtat i la Vanguardia, subratllant que el MACBA és “fill de totes aquelles sensibilitats i avidesa que sempre han caracteritzat la societat catalana”, i es va referir al consorci com “un model d’èxit”.

L’acte va homenatjar la tasca fonamental del seu fundador, Leopoldo Rodés, qui va aconseguir implicar a una part important de la societat civil catalana per a recolzar la iniciativa. Tanmateix, es va agrair la contribució de totes les persones i empreses que, compromeses amb la ciutat i l’art contemporani, col·laboren cada any amb la Fundació.