Visita a l'exposició “Forensic Architecture” amb el director del MACBA

Visita a l'exposició “Forensic Architecture” amb el director del MACBA

Fecha de inicio: 
23 Maig 2017

 

El passat 18 de maig, la Fundació MACBA va organitzar una visita guiada a l’exposició “Forensic Architecture. Cap a una estètica investigativa” a càrrec de Ferran Barenblit, director del MACBA.

Forensic Architecture és un grup d’investigadors que va començar a utilitzar nous mètodes a una sèrie de treballs d’investigació sobre les vulnerabilitats dels drets humans i els crims d’Estat a tot el mon. El grup utilitza l’arquitectura com a eina per a investigar conflictes armats i la destrucció mediambiental, i el complementa amb els mitjans digitals i xarxes socials, sensors remots i testimonis presencials. L’exposició planteja com organitzar aquesta gran font d’imatges fetes per testimonis amb el mòbil, per a reconstruir els fets i donar amb la veritat.

L’exposició exerceix un veritable canvi sobre la percepció de determinats conflictes, dirigint-se a l’arrel dels mateixos i examinant com es produeix – tecnològica, arquitectònica i estèticament – la veritat pública, com pot utilitzar-se per a confrontar la propaganda i els secrets d’Estat, i com denunciar noves formes de violència d’Estat.

L’exposició es podrà visitar fins el 15 d’octubre de 2017.

Forensic Architecture. Reportatge TV1. TN vespre. 16/05/2017
Documentació adjunta: