Visita a la exposició “Poesia Brossa” al MACBA amb la comissària de la mostra

Visita a la exposició “Poesia Brossa” al MACBA amb la comissària de la mostra

Fecha de inicio: 
4 Octubre 2017

El passat 4 d’octubre, vam organitzar una visita guiada exclusiva pels nostres col·laboradors a l’exposició “Poesia Brossa” en la que ens va acompanyar la comissària, Teresa Grandas.

Per primera vegada, un conjunt de centres de Barcelona organitzen un programa d’activitats culturals dedicades a Joan Brossa, l’artista poeta català més destacat del segle XX, que s’anticipen al centenari del naixement de l’artista, que se celebrarà el 2019. La mostra reuneix més de 1.500 objectes per tal de profunditzar en el llegat d’un artista crític a la vegada que irònic, que van des dels seus primers llibres fins les seves performances i les seves incursions al teatre, cine i arts d’acció. A més s’inclouen les seves col·laboracions amb el grup Dau al Set, Miró o Portabella.

L’exposició que presenta el MACBA és una relectura de la seva obra de
s de noves perspectives i una mirada internacional, amb la intenció de fer-la més comprensible a les noves generacions. Brossa és poeta, però els seus treballs sempre es troben en l’encreuament de llenguatges. Col·laborador freqüent d’altres artistes, així com de músics, cineastes, ballarins, humoristes i fins i tot mags, la seva obra juga constantment a trencar les convencions i els límits entre disciplines.

Joan Brossa desenvolupa la seva pràctica artística des dels anys quaranta, en un context sociopolític marcat per la dictadura de Franco i en una situació cultural caracteritzada per l’absència de propostes avantguardistes i innovadores. Des dels inicis, Brossa du a terme un treball de renovació estètica fonamentat en la investigació literària i artística. Fins al moment de la seva mort, la seva extensíssima producció no deixa de buscar noves formes d’expressió i d’experimentar amb els diferents mitjans.

Poesia Brossa al MACBA