Visita a l’exposició “Warhol. L’art mecànic” al CaixaForum

Visita a l’exposició “Warhol. L’art mecànic” al CaixaForum

Fecha de inicio: 
20 Setembre 2017

 

El passat dimecres 20 de setembre, vam organitzar una visita guiada exclusiva amb els nostres col·laboradors a l’exposició “Warhol. L’art mecànic” al CaixaForum Barcelona.

Una exposició sobre el desenvolupament creatiu d’Andy Warhol, des dels seus inicis com a dissenyador gràfic a Nova York fins que va morir, convertit ja en un mite universal de l’art pop.

La mostra subratlla la manera amb què Andy Warhol (Pittsburgh, 1928 – Nova York, 1987) captava el culte a les icones del consumisme sorgit de les invencions industrials del segle XIX. Sempre atent a l'avenç tècnic i industrial, Warhol va fer servir tota mena de tècniques i de màquines, des de la serigrafia fins a la gravadora de vídeo, amb patrons productius que ell mateix va definir com a "propis d'una cadena de muntatge".

Els Rolling Stones, Jean M. Basquiat, Marcel Duchamp, Marylin Monroe, Elvis Presley o David Bowie van ser alguns dels mites transformats en mercaderia cultural de la mà de Warhol.

Al costat d'una selecció d'assajos escrits per teòrics de la seva obra, l'exposició inclou una selecció de retrats de l'artista, fets per fotògrafs com Richard Avedon, Alberto Schommer o Robert Mapplethorpe.

La mostra es podrà visitar fins el 21 de desembre de 2017.

"Warhol. L'art mecànic" al CaixaForum Barcelona