Visita guiada amb els nostres col·laboradors a l’exposició “Col·lecció MACBA. Sota la superfície”

Visita guiada amb els nostres col·laboradors a l’exposició “Col·lecció MACBA. Sota la superfície”

Fecha de inicio: 
25 Octubre 2017

 

El passat dimecres 25 d’octubre, vam realitzar una visita guiada exclusiva pels nostres col·laboradors a la nova exposició Col·lecció MACBA. Sota la superfície a càrrec d’Antonia Mª Perelló, Conservadora i cap de la Col·lecció, i comissària de la mostra.

Col·lecció MACBA. Sota la superfície indaga en la noció de superfície com a lloc privilegiat d’experimentació i de sentit. Gran part de les obres que es mostren exploren les pràctiques postminimalistes incorporant el contingut crític que aquestes van aportar al llenguatge de l’abstracció.

L’exposició inclou obres d’artistes com Ignasi Aballí, Antoni Tàpies, Doris Salcedo, Pep Agut, Àngels Ribé o Pistoletto, que qüestionen la pintura com a espai de representació i treballen la superfície de l’obra, ja sigui posant en valor la capa de pigment, afegint una càrrega política a través de la capa cromàtica o bé negant la seva materialitat.
En un segon àmbit, s’inclouen obres que privilegien el volum. Estructures cel·lulars que reflexionen sobre conceptes com el lloc, l’habitacle i l’espai, prioritzant elements domèstics o propis de la cultura urbana per donar-hi un nou significat en el context de la ciutat o del museu.

La mostra també presenta obres en què, sota la idea de superfície, prevalen la memòria i l’intimisme, fent referència a temàtiques com la desaparició o el pas del temps.
Documentació adjunta: