Visita guiada a la Casa Vicens amb els nostres col·laboradors

Visita guiada a la Casa Vicens amb els nostres col·laboradors

Fecha de inicio: 
17 Gener 2018

 


El passat dimecres 17 de gener, vam organitzar una visita guiada exclusiva pels nostres col·laboradors a la Casa Vicens, que ha obert les seves portes convertida en un espai museístic i cultural, gràcies al projecte de recuperació patrimonial implantat durant els últims anys. El director, Joan Abellà, i Mercedes Mora, representant institucional, ens van acompanyar en el recorregut.

La Casa Vicens va ser construïda entre 1883 i 1885 com a residència d’estiu de la família Vicens a l’antiga vila de Gràcia, i l’any 2005 va ser declarada patrimoni mundial per la UNESCO. Es tracta de la primera obra mestra de Gaudí, preludi de la seva obra posterior, i un dels primers edificis que inauguren el Modernisme a Catalunya i a Europa.

La Casa Vicens ha viscut un procés de transformació profund arran dels projectes de rehabilitació i de restauració duts a terme amb l’objectiu de posar valor i recuperar l’obra tal i com la va concebre Gaudí a finals del segle XIX. Aquesta intervenció arquitectònica facilita la lectura i la interpretació de la casa original, i fa possible l’adaptació dels seus espais als nous usos culturals de la casa, convertida en casa museu.

La Casa Vicens s’ha dotat de diversos espais d’exhibició que acolliran l’exposició permanent, exposicions temporals i intervencions puntuals d’artistes, dissenyadors i arquitectes contemporanis.