Visita guiada a la nova exposició del MACBA “Rosemarie Castoro. Enfocar a l’infinit” amb Tanya Barson, comissària de la mostra

Visita guiada a la nova exposició del MACBA “Rosemarie Castoro. Enfocar a l’infinit” amb Tanya Barson, comissària de la mostra

Fecha de inicio: 
17 Novembre 2017

 

El passat 16 de novembre, vam realitzar una visita guiada amb els nostres col·laboradors a la nova exposició del MACBA Rosemarie Castoro. Enfocar a l’infinit a càrrec de Tanya Barson, comissària de la mostra.

Rosemarie Castoro. Enfocar a l’infinit és la primera gran retrospectiva institucional de l’artista i es centra en el període de 1964-1979. Castoro (1939-2015) es va iniciar com artista als Estats Units en un moment en que el minimalisme i el conceptualisme formaven part de l’avantguarda novaiorquesa. L’exposició inclou coloristes pintures abstractes, delicades escultures de fusta, grafit i acer, fotografies de performances que va realitzar al carrer i a l’estudi, poemes, mail art, instal·lacions i land art.

El seu activisme a l’Art Workers’ Coalition (Coalició de Treballadors d’Art), la seva relació amb el feminisme i l’associació amb artistes contemporanis com Carl Andre, Hollis Frampton, Sol LeWitt o Yvonne Rainer són algunes de les temàtiques de les que tracta l’exposició.

La intenció és demostrar com algunes de las figures més rellevants del minimalisme no han rebut l’atenció que mereixen, en especial el grup de dones artistes pertanyents a un moviment erròniament identificat com essencialment masculí.