Catch Phrases. Catch Images. A Conversation with Vilém Flusser

Catch Phrases. Catch Images. A Conversation with Vilém Flusser

Autor: 
Harun Farocki
Any:  
1986
Tècnica: 
Video d'un sol canal, color, so, 13 min Video d'1 polzada-VTR transferit a un arxiu digital. Versió original amb subtítols en anglès + versió amb subtítols en espanyol Ed. 1/10
Data d’adquisició: 
4 Juliol 2018

 

Harun Farocki va ser un cineasta, artista de mitjans i teòric. Va néixer a Novy Jicin l'any 1944, on avui és la República Txeca i va morir a Berlín l'any 2014. Després d'haver cursat els seus estudis a la Deutsch Film-und Fernsehakademie Berlin (DFFB) de 1966 a 1968, va treballar en produccions de cinema i televisió. Va començar la seva carrera cinematogràfica a la dècada de 1960, un període de modernisme polític i avantguarda radical. Alguns l'han anomenat 'el cineasta desconegut més conegut d'Alemanya' ja que els seus treballs s'havien introduït principalment a l'àrea de parla alemanya. Les obres de Farocki tracten una àmplia gamma de temes, com a pel·lícules, cintes de video o instal·lacions multimèdia.

Les obres de Farocki són converses constants amb imatges, amb la creació d'imatges i amb les institucions que produeixen aquestes imatges. Com va dir una vegada: "Les meves pel·lícules estan fetes contra el cinema i contra la televisió", manté una postura crítica cap a tots els mitjans capaços de crear imatges. Encara que la majoria de les seves obres es troben dins de la categoria documental, Farocki ofereix diversos debats en lloc de formes documentals convencionals per a l'objectivitat.

El treball de l'artista i cineasta ha tingut una influència decisiva en la història de la pel·lícula política des de finals dels anys seixanta. A més de més de 100 produccions per a televisió i cinema, Farocki -com a autor i editor de la revista Filmkritik, curador i professor visitant a Berkeley, Harvard i Viena- ha transmès les seves reflexions sobre la relació entre la societat, la política i el moviment.