Spine on its Side

Spine on its Side

Autor: 
Rosemarie Castoro
Any:  
1970
Tècnica: 
Guix, pasta de modelar i grafit en masonita
Dimensions: 
213,36 x 457,2 x 116,84 cm
Data d’adquisició: 
3 Setembre 2018

 

L'any 1970, Castoro va desenvolupar panells independents que ocupaven l'espai de l'espectador. Les superfícies es van crear a partir de guix aplicat amb una escombra, que després es van cobrir amb grafit perquè les obres combinin pintura, escultura i dibuix.

La declaració de Castoro 'els meus panells són els de el meu contenidor' deixa clara la seva relació amb el cos. Aquests es reforcen encara més com a ajustos per al cos per les nombroses fotografies que va prendre i va enganxar als seus diaris, que mostren a Castoro adoptant poses de ball dins de les seves obres o actuant amb cordes suspeses enfront d'elles.

Els panells independents es van exhibir l'any 1971 a la primera exposició individual de la galeria de Castoro, celebrada a Tibor de Nagy, Nova York. Un any després, va exhibir una segona sèrie juntament amb relleus de pinzellades aïllades. Els panells independents aconsegueixen una escala i un caràcter gairebé arquitectònics, mentre que, mantenint un origen en la pintura, acosten el seu treball al de l'escultura minimalista.