No existe traducción disponible para este contenido.

Visita a l’estudi de l’artista Antoni Llena a Vallvidrera

Visita a l’estudi de l’artista Antoni Llena a Vallvidrera

Fecha de inicio: 
29 Junio 2017

 

El passat 8 de juny, els col·laboradors de la Fundació MACBA van tenir l’honor de visitar l’estudi d’Antoni Llena, artista de la Col·lecció MACBA.

Antoni Llena (Barcelona, 1942) va ser pioner, a meitat dels anys seixanta, de les escultures efímeres, treballs fets amb ombres i papers, o amb capses que per veure l’obra s’han de destruir o pintures amb pols de talc, entre d’altres materials bàsics. Quan l’art vigent era el pop, ell practicava l’art conceptual. I amb el temps, quan l’art conceptual es va imposar, ell va frenar la seva creació. Als anys vuitanta, va seguir treballant amb paper retallat, replantejant l’espai constructiu i la idea de volum.

Durant la visita, vam tenir ocasió de parlar amb l’artista sobre els seus projectes a l’espai públic urbà, com l’escultura dels Castellers que hi ha a la Plaça Sant Miquel, i conèixer el procés creatiu que el va portar per tal de transmetre la mateixa fragilitat de la seva obra en paper.

Antoni Llena ens va parlar sobre la seva visió de l’art contemporani, el rol dels artistes, així com mostrà el projecte en el que actualment està treballant. Un projecte incansable de milers de dibuixos inspirats en l’obra de Lucio Fontana aplegats sota el títol de “SOS” volent recuperar la idea del dibuix de tota la vida en front de l’expansió tecnològica. Va ser preciós compartir una estona amb ell, en el que ens va parlar d’anècdotes del passat, de la seva formació purament autodidacta i de la seva passió per escriure. Moltes gràcies Toni!

La seva obra es troba en col·leccions com Artium de Vitòria, Fundació Antoni Tàpies, Museo Reina Sofía de Madrid i el MACBA, entre d’altres. La seva obra va ser exposada recentment a la mostra de Col·lecció MACBA Desitjos i necessitats (2015) i al maig d’aquest any, es va anunciar la incorporació de cinc de les seves escultures a la Col·lecció del Moma (Nova York).

Antoni Llena entra a la col·lecció del MoMA

Articles d’opinió d’Antoni Llena al diari Ara